Pizza

Pizza Picanta

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

    Pentru aluat
  • 350 g făină
  • 1 ou
  • sare
  • 20 g drojdie
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui
  • 75 ml apă călduţă
  • Pentru umplutură
  • 150 g caşcaval
  • 150 g salam picant
  • 2 ardei
  • 1 ceapă
  • 150 g măsline fără sâmburi
  • 200 ml sos de roşii aromat
  • 1 crenguta busuioc verde
  • Timp de preparare: 40 minute
  • Timp de gatit: 40 minute
  • Timp Total: o ora si 20 minute
Pizza Picanta
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Se cerne făina într-un bol de plastic, se face o gaură la mijloc şi se pun ingredientele: oul, sarea, uleiul, drojdia înmuiată în apă călduţă. Se încorporează şi se obţine o cocă uşor de modelat.
2. Se frământă câteva minute până se dezlipeşte de pe mâini. Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la dospit aproximativ o oră.
3. În acest timp, se pregătesc ingredientele. Se rade caşcavalul pe răzătoarea mare, salamul picant se taie felii subţiri, măslinele se feliază, ceapa se curăţă şi se taie solzişori iar ardeii se curăţă şi se taie fâşii subţiri.
4. Se ia forma de pizza, se unge cu puţin ulei şi se întinde aluatul pe toată suprafaţa, inclusiv pe margini. Se pune un strat de sos de roşii pentru început şi apoi se aranjează ingredientele, după preferinţă. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă să se rumenească. Se serveşte ornată cu busuioc proaspăt şi cu sosul de roşii aromat.

Iti place sa mananci picant? Incearca Pizza Picanta si vei avea parte de o eperienta picanta. Ardei iute, salam picant, ceapa? Toate aceste ingrediente le vei regasi in aceasta reteta.