Pizza

Pizza de Casa

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

    Pentru aluat
  • 500 g făină
  • 150 ml apă
  • 10 g zahăr
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 20 g drojdie proaspătă
  • Pentru garnitură
  • 200 g salam
  • 4 ciuperci
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri sos de roşii
  • caşcaval
  • Timp de preparare: 15 minute
  • Timp de gatit: o ora
  • Timp Total: o ora si 15 minute
Pizza de Casa
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Pentru aluat, se pune faina într-un vas, se face un gol la mijloc si acolo se pun apa, sarea si uleiul.

2. Se desface drojdia si se amesteca cu puţina apa calduţa si un pic de zahar, apoi se toarna peste faina si se framânta. Se lasa la crescut o ora.

3. Se framânta din nou aluatul si se întinde într-o foaie care se transfera în tava de copt unsa cu ulei. Se mai lasa 30 de minute la crescut si apoi se asaza ingredientele de garnitura, dupa gust. Se coace 20 de minute.

Facand o comparatie cu celelalte pizza pe care le-am probat, pizza de casa este cea mai buna, imediat ce iese din cuptor sau dupa o anumita perioada de timp spre deosebire de cele din pizzerii. Urmeaza reteta si te vei convinge singur.