Paste

Penne cu Somon

by
Print Friendly, PDF & Email
2 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 500 g penne
  • 300 g somon filé afumat
  • 300 g spanac
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 200 g brânză mozzarella
  • 150 g parmezan
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1 legatura mărar
  • 150 g unt cu sare
  • 3-4 linguri pesmet
  • Timp de preparare: 40 minute
  • Timp de gatit: 40 minute
  • Timp Total: o ora si 20 minute
Penne cu Somon
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Se pun pastele în apă cu sare şi 2-3 linguriţe de ulei de măsline şi se lasă la foc mic, amestecându-se din când în când ca să nu se lipească între ele. Se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj iar după ce au fiert se scot şi se pun în apă rece câteva minute.
2. Între timp, se topeşte untul într-o crăticioară şi se adaugă piperul măcinat şi 50 g parmezan. Sosul obţinut se lasă câteva minute să se răcească la temperatura camerei.
3. Se scoate somonul filé, se taie fâşii subţiri şi se adaugă în sosul de parmezan. Se adaugă câteva fire de mărar şi se lasă la rece. Spanacul se scoate de la rece, se dezgheaţă şi după aceea se căleşte în 30 g unt topit.
4. Se tapetează o tavă cu unt, cu pesmet şi parmezan, se pune un rând de paste, unul de spanac, un rând de sos cu somon şi tot aşa şi se presară mozzarella pe toată suprafaţa formei. Pe deasupra, se adaugă un praf de pesmet şi se bagă în cuptorul încins. După ce s-au rumenit, se servesc ornate cu fire de mărar.

O reteta pe care mama mea o prepara mai tot timpul, fiind una din preferatele ei si pe care acum v-o impartasesc si voua. Este destul de usor de preparat si nu iti ocupa foarte mult timp. Iar gustul!??! Cuvintele sunt de prisos, o adevarata opera de arta.