Paste

Penne cu pui Alfredo

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 600 g piept de pui dezosat
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 300-350 g smântână de gătit
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 500 ml supă de pui/legume
  • 250-300 g penne
  • 250 g parmezan ras
  • sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt ras
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gatit: 25 minute
  • Timp Total: 30 minute
Penne cu pui Alfredo
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Pregătiți un vas înalt, care să nu lipească, în care să încapă întreg preparatul. Tăiați puiul de pui în cubulețe. Asezonați-l cu jumătate de linguriță de sare și piper după gust. Prăjiți cubulețele de pui în ulei de măsline, la foc mediu. Nu trebuie să-l gătiți până la capăt, va avea timp să se facă odată cu restul ingredientelor adăugate pe rând, după cum urmează.

Când puiul prinde culoare, adăugați usturoiul mărunțit și sotați-l 1 minut. Adăugați supa de pui/legume, smântâna și pastele nefăcute deasupra. Amestecați. Aduceți la fierbere, acoperiți oala și lăsați să fiarbă înăbușit, la foc mediu spre mic. Asta pentru 15-20 de minute sau până când observați că s-au fiert pastele.

Luați de pe foc, adăugați parmezanul ras, amestecați. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie.

Presărați pătrunjel proaspăt pe fiecare porție în parte – vă vor ieși cam 4 porții din cantitățile de ingrediente date.

Muncesti 5 minute,apoi astepti 25 si obtii o cina satioasa si delicioasa pentru intreaga familie. Mai vrei sa iti spun un avantaj? Ai nevoie doar de un singur vas , astfel nu o sa trebuiasca sa mai speli mormane de vase la final.