Fripturi

Pastrama de Vita

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1 kg piept de vită
  • Pentru saramură:
  • 500 ml apă
  • 60 g sare grunjoasă
  • 3 cuişoare
  • 6 căţei usturoi
  • 1/4 lingurita boabe de piper negru
  • 1/4 lingurita boabe de muştar
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 1 vârf cuţit subţire nucşoară
  • 1/4 baton scorţişoară
  • 1 vârf cuţit ghimbir măcinat
  • Timp de preparare:
  • Timp de gatit: 3 ore si 20 minute
  • Timp Total: 3 ore si 20 minute
Pastrama de Vita
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1.   Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, sara­mura se pune la frigider pentru două ore.

2.   Se toarnă saramura într-un vas mai mare unde este şi carnea care trebuie să fie în totalitate cuprinsă de marinată. Se acoperă şi se lasă patru zile la frigdier.

3.   Se scoate carnea, se usucă şi se afumă, apoi se fierbe în aburi aproximativ 3 ore. Se lasă la răcit, se dă la frigider o noapte şi apoi se consumă.

Iti este pofta de o pastrama de vita dar nu vrei sa o cumperi din comert? Atunci incearca reteta noastra si prepara-ti propria pastrama de vita, mai gustoasa si mai sanatoasa.