Paste

Paste Quatro Formaggi

by
Print Friendly, PDF & Email
2 voturi

INGREDIENTE RETETA

     

  • 240 g spaghete (sau orice alte paste dorești)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură unt
  • 5 căței de usturoi tocați
  • 50 g mozzarella
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g parmezan
  • 50 g brie
  • 250 g smântână pentru gătit
  • sare, piper și oregano după gust
  • pătrunjel proaspăt și/sau ceapă verde pentru decorat
  •  

  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 15 minute
  • Timp Total: 25 minute
Paste Quatro Formaggi
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Fierbe pastele (noi am folosit penne în loc de spaghete, de această dată) conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurge-le, păstrând 1 ceșcuță (circa 60 ml) din apa în care au fiert.

Într-o tigaie mare, încălzește la foc mic untul și uleiul. Adaugă usturoiul tocat și lasă-l la sotat timp de 1 minut. Toarnă apa de la paste, smântâna și pastele deasupra. Amestecă și lasă să dea un pic în clocot, la foc mediu.De îndată ce începe să clocotească, adaugă brânzeturile rând pe rând, asezonează cu sare ți piper, amestecând continuu – timp de 1 minut și jumătate. Dă focul mic și lasă pastele să se facă și sosul să scadă și să se îngroașe, amestecând continuu – timp de 1-2 minute.

Dacă vrei ca gustul de usturoi să fie ceva mai puternic, taie un cățel de usturoi și freacă cu el fundul fiecărei farfurii pe care vei pune porțiile. Se servesc cu  ceapă verde presărată pe deasupra, sau cu pătrunjel.

Una dintre rețetele de paste care au câștigat, în ultima perioadă, o popularitate foarte mare în rândurile noastre, ale românilor. Cum suntem un popor iubitor și consumator de lactate, nu se putea să nu ne lipim de o rețetă atât de gustoasă și sățioasă care conține nu unul, ci 4 feluri de brânzeturi! Să facem împreună cea mai gustoasă și rapidă variantă de paste quatro formaggi.