Paste

Paste cu Dovlecei si Usturoi

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 3 lingurite ulei de măsline
  • 4 dovlecei
  • 4 căței de usturoi
  • 1 pungă paste (de care doriți)
  • sare și piper după gust
  • parmezan din belșug
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 10 minute
  • Timp Total: 20 minute
Paste cu Dovlecei si Usturoi
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Tăiați dovleceii în rondele, apoi în jumătăți. Pisați sau tăiați mărunt cățeii de usturoi. Turnați uleiul de măsline într-o tigaie mare și, după ce s-a încins puțin, puneți dovleceii și usturoiul la sotat pentru aproximativ 5-7 minute.

Amestecați ocazional până când dovleceii se înmoaie și usturoiul capătă o culoare aurie. Cam pe la jumătatatea timpului de preparare, potriviți gustul de sare.

Între timp, fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și treceți-le prin apă rece. Puneți pastele în tigaie peste dovlecei, la foc mic. Adăugați parmezanul proaspăt ras și amestecați ușor pastele pentru a-l încorpora. Adăugați sare și piper după gust, dacă mai este nevoie.

Suntem in epoca vitezei si timpul ni se pare tot mai scurt si ne gandim cum sa il exploatam in mod corespunzator. Urmand pasii acestei retete ai nevoie de 20 de minute sa ca pregatesti o masa rapida,sanatoasa si consistenta din ingrediente ieftine.