Paste

Paste cu Bacon si Mazare

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • piper
  • sare
  • 100 g mazăre fiartă
  • 2 ardei capia
  • 4 ardei gras
  • 400 g roşii
  • 1 legatura pătrunjel
  • 3-4 fire ceapă verde
  • 200 g bacon afumat
  • 300 g paste fusili
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • Timp de preparare: 30 minute
  • Timp de gatit:
  • Timp Total: 30 minute
Paste cu Bacon si Mazare
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Se pun pastele la fiert în apă cu sare şi câteva picături de ulei. După ce au fiert, se scurg de apă şi se trec în câteva jeturi de apă.

2. Între timp, se pun ardeii la copt. Se răsucesc de pe o parte pe cealaltă, la intervale scurte de timp. După ce s-au copt, se pun într-un bol, se sărează pe deasupra şi se lasă câteva minute acoperiţi cu un prosop de bucătărie.

3. Se curăţă şi se spală roşiile, se taie jumătăţi, ceapa se taie bucăţi potrivite şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Mazărea fiartă se adaugă peste roşii. Separat, se taie baconul cubuleţe şi se pune să se rumenească în sucul propriu.

4. Pastele se pun într-un bol şi se amestecă cu roşiile, ceapa, ardeii copţi tăiaţi felii potrivite, mazărea şi bucăţelele de bacon. Se adaugă sare, piper şi câteva picături de ulei, după preferinţă.

Invata sa prepari cele mai delicioase si usor de facut "Paste cu Bacon si Mazare".  O reteta cu doar patru pasi de urmat incat este mai dificil si iti ocupa mai mult timp sa umpli iar farfuriile. Suna interesant nu?