Retete cu Legume

Parjoale de Cartofi umplute cu Ciuperci

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 3-4 cartofi medii
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 linguri d făină + extra pentru tăvălit
  • 1 ou
  • sare și piper după gust
  • 3 linguri de unt
  • smântână
  • pătrunjel proaspăt (opțional)
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 10 minute
  • Timp Total: 20 minute
Parjoale de Cartofi umplute cu Ciuperci
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Fierbe cartofii timp de 25-30 de minute.

Taie ceapa julien și ciupercile felii subțiri. Pune un pic de unt în tigaie și călește ceapa timp de 5 minute apoi adaugă ciupercile și mai călește pentru alte 5 minute. Adaugă pătrunjel proaspăt, asezonează bine și călește până ceapa se înmoaie și devine aurie și sticloasă. Pune unt peste cartofi, pisează-i bine (ca pentru piure) și asezonează cu sare și piper – după gust. Adaugă oul și făina și omogenizează.

Presară făină pe un fund de lemn. Pune cam 1 lingură din compoziția de mai sus și preaseaz-o cu buricele degetelor până se nivelează. Fă același lucru cu tot restul compoziției. Apoi pune pe fiecare mini-“aluat” câte o lingură rasă (sau chiar mai puțin, te orientezi din ochi) de ciuperci călite.

Acum ia cu ambele mâini dintr-o latură a “aluatului” și îmbracă bine umplutura astfel, sigilând-o înăuntru. Fă la fel cu toate.

Prăjește-le în tigaie, la foc mediu, până se rumenesc și devin crocante la exterior. Când sunt gata, scoate-le pe un șervețel de hârtie ca să se mai absoarbă uleiul.

Se servesc cu smântână și pătrunjel proaspăt deasupra.

Parjoale in limba romana, "cutlets" in limba engleza si "zrazy" pentru unii vorbitori de slava. Indiferent de felul cum se numesc,sunt delicioase si gata in doar 20 de minute. Faceti aceasta reteta si va veti convinge.