Aperitive

Papara de Paine

by
Print Friendly, PDF & Email
5 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 250-300 g pâine
  • 550 ml lapte dulce
  • 350 g brânză de oaie/de burduf
  • 2 ouă mari
  • 60 g unt
  • sare după gust
  • 150 g parmezan ras/ cașcaval
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 10 minute
  • Timp Total: 20 minute
Papara de Paine
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Încingeți cuptorul.

Ungeți o tavă cu unt. Puneți jumătate de cantitatea de lapte într-un vas. Feliați pâinea și înmuiați-o în lapte. Puneți, pe rând, câte o felie de pâine în tavă, până astupați fundul. Presărați brânză deasupra. Puneți încă un strat de pâine înmuiată. Bateți ouăle cu sare, cu restul de lapte și turnați în tavă. Puteți pune câteva cubulețte de unt, din loc în loc, în tavă. Dați la cuptor la foc mediu. Înainte să se rumenească de tot, scoateți tava, presărați deasupra cașcavalul/parmezanul ras și mai dați la cuptor până capătă o crustă crocantă.

In cazul in care ai uitat painea in sertar si s-a intarit, sa nu o arunci. Folosim "ingredientul imaginatie"si obtinem o gustare satioasa,rapida si gustoasa. Painea iti va multumi oferindu-ti un deliciu culinar. Succes!