Retete de Post

Mucenici Moldovenesti

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

    Pentru aluat
  • 500 g făină
  • 250-300 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahăr
  • Pentru garnitură
  • 1 borcan de 340 g miere
  • nucă măcinată
  • Pentru sirop
  • 400 ml apă
  • 5 linguri zahăr
  • esenţe după gust
  • Timp de preparare: o ora
  • Timp de gatit: 40 minute
  • Timp Total: o ora si 40 minute
Mucenici Moldovenesti
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Pentru aluat se prepara maiaua: se amesteca drojdia cu o linguriţa de zahar, o lingura de faina si puţina apa calda. Se lasa 10 minute sa lucreze drojdia.

2. Apoi, maiaua se pune peste restul fainei, se adauga sarea, apa si uleiul si se framânta pâna ce aluatul se poate desprinde de vas. Aluatul trebuie sa fie usor moale si daca e prea tare se mai adauga apa calda si puţin ulei. Se lasa sa creasca 25 de minute.

3. Apoi, aluatul se împarte în 12 bucaţi si din fiecare se lucreaza câte un sol care se împleteste sub forma cifrei opt. Se asaza în tava unsa cu puţina grasime vegetala si tapetata cu faina si se coc 25 de minute.

4. Între timp, se face siropul din fierberea ingredientelor si, dupa ce mucenicii s-au copt, se asaza pe un platou si se însiropeaza. Apoi, se ung cu miere si se presara cu nuca macinata. Se lasa sa se înmoaie de la sirop si apoi se aduc la masa.

Despre mucenicii de dulce nu are rost sa discutam,stim ca sunt deosebiti si cu greu ne oprim din devorarea lor. In reteta pe care o propunem va oferim varianta de post. Poate sunteti putin sceptici dar va asigur ca o sa obtineti niste mucenici moldovenesti foarte aromati,pufosi si gustosi.