Retete de Post

Mere in Foietaj

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1 măr
  • 230 g aluat de foietaj
  • 3 lingurițe de unt topit / margarină, dacă faceți de post
  • 60 g zahăr brun
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță ienibahar (opțional)
  • 1 lingură de nuci/arahide măcinate
  • Timp de preparare: 18 minute
  • Timp de gatit: 12 minute
  • Timp Total: 30 minute
Mere in Foietaj
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Încinge cuptorul.

Într-un bol mic, amestecă zahărul brun cu restul condimentelor. Topește untul la bain marie și toarnă-l într-un bol cu fund plat. Taie mărul în 8 felii egale. Dă feliile prin unt. Împrăștie niște făină pe fundul de lemn ca să nu ți se lipească aluatul. Taie din aluat 8 triunghiuri. Unge-le cu untul topit. Presară mixtura de zahăr și condimente pe fiecare triunghi în parte, acoperind întreaga suprafață. Apoi nucile pisate. Pune câte o felie de măr pe latura lată a aluatului. rulează încet fiecare felie. Unge cu unt o tavă și pune apoi “croissantele” formate pe ea. Dacă mai ai condimente, presară-le (dacă vrei, desigur) pe deasupra.

Dă la cuptor la foc mare (aproape 200 grade Celsius, treapta de sus) timp de 6-12 minute sau până când vedeți că v-au crescut rulourile și s-au aurit deasupra.

Credeai ca placinta de mere este cel mai rapid si cel mai la indemana desert chiar si pentru cei care sunt invatacei in "laboratorul gastronomic? Iti spun un secret. Inca nu ai incercat Mere in Foietaj!