Deserturi

Kazandibi

by
Print Friendly, PDF & Email
3 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1 linguriță de unt
  • 3 linguri de zahăr
  • 85 g făină
  • 45 g făină de porumb
  • 950 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • scorțișoară (opțional)
  • Timp de preparare: 15 minute
  • Timp de gatit: 25 minute
  • Timp Total: 40 minute
Kazandibi
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Preîncălzește cuptorul.

Unge o tavă cu unt. (poate fi una de chec sau de prăjitură, nu contează).

Presară un strat subțire dar compact de zahăr deasupra (cele 3 linguri). Dă tava la cuptor până zahărul prinde o ușoară culoare de caramel.

Între timp, într-o cratiță care nu lipește combină făina cu făina de porumb și laptele, amestecând din când în când cu o lingură de lemn să nu se lipească. La foc mediu pentru aproximativ 10 minute sau până când obții o cremă omogenizată. Adaugă apoi restul de zahăr, amestecând bine de tot. Dă de pe foc. Adaugă vanilia, amestecă bine.

Toarnă compoziția în tavă și dă la cuptorul încins, pentru 15-20 minute.

Las-o să stea un pic la răcit (cel mai bine faci asta dacă pui tava cu totul într-un vas cu apă rece) și apoi scoate desertul pe farfurie, răsturnându-l cu fundul în sus.

Desert sosit din frumoasa Turcie. Asemanator budincii, Kazandibi este considerat unul dintre cele mai gustoase prajituri ale lor, sau cel mai bun in opinia multora. Se face foarte rapid si cu ingrediente pe care le avem la indemana.