Fripturi

Gasca Umpluta

by
Print Friendly, PDF & Email
3 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1 gâscă de 3 kg
  • 200 g carne tocată de cârnaţi
  • 4 ficăţei de pui
  • 150 g miez de pâine
  • 1 ceapă
  • 250 ml lapte
  • sare şi piper
  • Pentru copt
  • 75 g unt
  • 2 bucati praz
  • 4 morcovi
  • 500 ml vin alb
  • Timp de preparare: 40 minute
  • Timp de gatit: 2 ore
  • Timp Total: 2 ore si 40 minute
Gasca Umpluta
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Pasarea se curaţa foarte bine, eventual se pârleste la flacara aragazului si se usuca.

2. Se pregateste umplutura prin amestecarea cepei tocate marunt cu ficatul taiat cubuleţe, carnea tocata si miezul de pâine. Amestecul se umezeste cu lapte, se amesteca si se potriveste gustul de sare si piper. Se umple gâsca si se coase cu sfoara alimentara.

3. Tava de copt se unge cu un pic de unt, se asaza gâsca, se unge cu restul untului topit si se pun şi morcovii si prazul taiate. Se da la cuptor pentru o ora, apoi se toarna si vinul si se mai lasa la copt înca o ora, stropind-o periodic cu sos din tava.

4. Cu 20 de minute înainte de final, se scoate pasarea, se taie în “V-uri” pieptul, se stropeste cu sos din tava si se da din nou la cuptor, pâna se rumeneşte frumos.

Carnea de pui din comert nu e buna! Asta auzim mai tot timpul dar daca este adevarat sau nu inca nu stim. De aceea, ca sa evitam aceste suspiciuni iti propunem altceva. Incearca Gasca Umpluta!