Fripturi

Friptura de Porc cu Bere

by
Print Friendly, PDF & Email
2 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1 kg carne de porc
  • 5 cepe
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri miere
  • 50 g unt
  • 500 ml bere neagră
  • cimbru
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • Timp de preparare: 15 minute
  • Timp de gatit: 90 minute
  • Timp Total: o ora si 45 minute
Friptura de Porc cu Bere
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate, peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 minute, până se reduce la jumătate.

2. Între timp, celelalte trei cepe se taie şi ele peştişori şi se pun în tava de copt. Carnea se sărează şi se piperează şi se unge din abundenţă cu ulei. Se aşază carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Se dă la cuptor pentru o oră.

3. După acest timp se adaugă sosul de bere şi ceapă şi se lasă din nou la cuptor până ce şi ceapa şi carnea se rumenesc frumos.

4. După coacere, se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată şi adusă la masă.

Carnea cu berea se iubesc, chiar se iubesc iar daca vorbim de friptura de porc cu bere ne referim la un gust special. Carnea devina frageda, usor de taiat si exasperant de repede se va manca, incat vei urma iar pasii retetei ca sa prepari o noua friptura.