Retete cu Legume

Flan de Morcovi

by
Print Friendly, PDF & Email
2 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 250 g morcovi
  • 300 g spanac congelat
  • 1/2 conopidă
  • 3 gălbenuşuri
  • 70 g unt
  • 60 g parmezan ras
  • sare şi piper
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit: 45 minute
  • Timp Total: o ora si 5 minute
Flan de Morcovi
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Morcovii şi conopida se pun la fiert, separat, în apă cu un praf de sare. Spanacul se dă doar într-un clocot şi se lasă
apoi la scurs.

2. După ce s-au fiert, morcovii şi conopida se transformă în piureuri care se pun pe foc, separat cu 20 g de unt, inclusiv cu spanacul bine scurs. Se lasă apoi cele trei piureuri la răcit şi apoi se adaugă în fiecare câte un gălbenuş şi 20 g parmezan (sau caşcaval).

3. Formele de copt sau pahare mai groase se ung cu restul untului şi se aşază în straturi cele trei piureuri.

4. Se pun formele într-un vas mai mare cu apă şi se fierb aşa la bain-marie, la cuptor, pentru 30 de minute.

O reteta plina de culoare, ceva lejer de duminica, ceva care sa ne dea energie pentru o petrece o zi calduroasa si frumoasa in natura. Incearca aceasta reteta si viata ta o sa fie mai colorata.