Deserturi

Ferrero Rocher de casa

by
Print Friendly, PDF & Email
4 voturi

INGREDIENTE RETETA

    Pentru umplutură
  • 270 g napolitane cu alune, sfărâmate
  • 270 g alune de pădure tocate mărunt
  • 290 g cremă de ciocolată (Nutella)
  • Pentru glazură
  • 100 g chipsuri de cioocolată semidulci
  • 1 linguriță ulei de cocos/vegetal
  • 125 g alune prăjite tocate fin
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit: o ora
  • Timp Total: o ora si 20 minute
Ferrero Rocher de casa
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Tapetează o tavă cu hârtie pergament.

Începem cu umplutura, desigur. Sfarămă napolitanele și pune-le într-un castron. Combină cu crema de ciocolată și alunele, amestecă bine (vei obține o compoziție lipicioasă). Dă rezultatul la frigider timp de 30 de minute, ca să se întărească, desigur. Formează biluțe de mărimea unei lingurițe, pune-el în tavă și dă-le la congelator 15 minute.

Între timp, amestecă ciocolata și uleiul într-un vas și dă-l la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, să se topească. Adaugă alunele prăjite și amestecă.  După ce trec cele 15 minute, scoate bomboanele  din congelator și procedează după cum urmează: înfige o scobitoare (sau o furculiță) în bomboană și dă-o prin crema de ciocolată cu alune, până termini cu toate. Pune-le înapoi pe tavă și mai dă-le la frigider pentru cel puțin 15 minute înainte de servire

Acesta este desertul cu care imi fac sotia fericita. Sanatos,gustos si fara conservanti. Dupa ce vei incerca reteta noastra o sa renunti sa mai cumperi din comert. Crede-ma!!