Fripturi

Escalop de Pui

by
Print Friendly, PDF & Email
3 voturi

INGREDIENTE RETETA

    Pentru pui
  • 4 bucăți piept de pui
  • 2 ouă bătute
  • 1 lingură de lapte
  • sare și piper după gust
  • 140 g făină
  • pesmet (opțional)
  • ulei de măsline
  • Cuișoare, muștar pudră, nucșoară, pudră de frunze de dafin, piper negru, pudră de ghimbir, ienibahar, cardamom, scorțișoară - acestea adunate să reprezinte cam 1/2 linguriță
  • Pentru sosul de roșii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 cepe mici tocate
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 230 g roșii
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • sare și piper negru după gust
  • Pentru decorat/topping
  • 1 linguriță busuioc proaspăt tocat
  • 120 g mozzarella rasă
  • 70 g parmezan ras
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 12 minute
  • Timp Total: 22 minute
Escalop de Pui
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Preîncălzește cuptorul. Bate ouăle cu 1 lingură de lapte.

Taie pipetul de pui în 2, transversal, și bate-l ușor cu ciocanul de șnițele. Asezonează-l cu sare și piper.

Combină făina cu amestecul de cuișoare, muștar pudră, nucșoară, pudră de frunze de dafin, piper negru, pudră de ghimbir, ienibahar, cardamom și scorțișoară (în original, rețeta conține, de fapt, 1/2 linguriță de condiment Old Bay Seasoning. cum la noi nu există, v-am dat direct mirodeniile pe care le conține).

Dacă nu vă place amestecul de mirodenii – deși e un punct-cheie al rețetei – îl puteți înlocui cu ce condimente vă sunt pe plac.

Încinge niște ulei de măsline într-o tigaie mare și care nu lipește. Dă puiul prin ouăle bătute, apoi prin amestecul de făină și condimente și prin pesmet (nu e obligatoriu).

Pune-l la prăjit în tigaie – cam câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devine ușor auriu. Scoate-l pe o farfurie pe care ai pus în prealabil un șervețel de hârtie, să absoarbă excesul de ulei din pui.

Încinge niște ulei de măsline într-o cratiță medie, la foc mediu. Adaugă usturoiul și ceapa tocate și sotează-le timp de 2-3 minute. Adaugă roșiile tăiate în 4 (sau în 2, în funcție de cât de mari sunt) și busuiocul pudră, asezonează cu sare și piper. Amestecă ușor și apoi lasă roșiile să se înmoaie și să se pătrundă de arome.

Mută toate bucățile de escalop pe o tavă care nu lipește. Împarte în mod egal sosul de roșii coapte pe fiecare bucată în parte. Presară deasupra mozzarella și parmezan.

Dă la cuptor pentru 8-12 minute.

Fie ca iti place de bucatarul Gordon Ramsay sau nu, trebuie sa incerci neparat reteta lui de Escalop de Pui. De ce ? Nu iti spun, dar iti dau un indiciu! Nu o sa te mai saturi de aceasta reteta.