Deserturi

Ecler cu Crema de Cocos

by
Print Friendly, PDF & Email
7 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 150 g făină
  • 125 ml apă
  • 125 ml lapte rece
  • 125 g unt
  • 5 ouă
  • 1 praf de sare
  •  

  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit: 25 minute
  • Timp Total: 45 minute
Ecler cu Crema de Cocos
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Pune la fiert apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, pune toată faina dintr-o dată și amestecă energic până la omogenizare. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând energic pentru a le încorpora pe fiecare – numai dupa ce un ou a fost încorporat se adaugă următorul. Știi că aluatul e gata când se desprinde de pereţii vasului.

Pune aluatul într-un poș (sau într-o pungă tăiată la un colţ) și toarnă-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, sub formă de bucăţi lungi de circa 8 cm – pune-le la distanță pentru a avea loc sa crească.

Dă la copt în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute cu ușa închisă și încă 25 de minute cu ea întredeschisă Lasă să se răcească.

Între timp, pregătește crema conform instrucțiunilor de aici. Pune crema într-un poș (sau seringă de patiserie, dacă ai) și se umplu “cojile” de ecler.

Poți decora deasupra tot cu crema de cocos, dacă ți-a mai rămas. Dacă nu, cu ciocolată topită sau rasă, sau chiar cu glazură de ciocolată.

Eclerul este o prajitura delicioasa si foarte populara, pe care cu siguranta o indragiti indiferent de ocazie, asa ca azi iti propun o reteta pe care o vei iubii. Incearca eclerul cu crema de cocos si te vei indragosti pe loc de aceasta reteta.