Peste

Dorada in sos de citrice

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1 dorada medie
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura amestec de piper boabe
  • 1 praf sare
  • Pentru sos:
  • 2 lămâi
  • 2 portocale
  • 2 clementine
  • 1 ceapa mica
  • 30 g zahar
  • 25 g unt
  • 100 ml ulei
  • sare
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit: 30 minute
  • Timp Total: 50 minute
Dorada in sos de citrice
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1.    Pestele spalat se presara cu sare pe interior si exterior si se pune în tava cu ulei.  Se sfarâma puţin piperul si se pune în tava. Se da la cuptor pentru 30 de minute.

2.    Între timp, se razuie coaja de la câte o lamâie, o portocala, o clementina si se pune într-o oala cu apa clocotita pentru 2 minute. Apoi, se scurg cojile de citrice fierte.

3.    Restul de fructe se preseaza de suc. Ceapa se pune la calit în unt si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze usor. Se adauga apoi sucul strecurat, fructele stoarse si cojile fierte si scurse. Se lasa 5 minute pe foc. Apoi, se adauga uleiul si se potriveste gustul de sare.

4.    Pestele se scoate din tava, se pune sosul deasupra si se aduce la masa.

Pestele este unul din alimentele tale favorita si nu mai sti cum sa il prepari? Noi te ajutam si iti oferim o reteta gata in 50 de minute si cu un gust de te lingi pe degete.