Peste

Creveti Scampi

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

    Fierbe pastele (spaghete, penne, tagliatele – orice ai în casă e perfect, atâta timp cât respecți cantitățile). Scurge-le de apă când s-au fiert și amestecă-le cu 1 lingură de ulei de măsline.

    Topește untul într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu spre mare. Adaugă creveții, usturoiul mărunțit și  fulgii de ardei iute. Lasă-i la făcut, amestecând ocazional, până când creveții devin rozalii – aproximativ 2-3 minute.

    Toarnă peste vinul și zeama de lămâie. Asezonează cu sare și piper. Adu ușor la punctul de fierbere, dă de pe foc și adaugă pastele, coaja de lămâie și pătrunjelul tocat.

     

  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 15 minute
  • Timp Total: 25 minute
Creveti Scampi
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

  • 230 g paste
  • 2 linguri unt
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • coaja de la o lămâie
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • 455 g creveți curățați
  • 3 căței de usturoi tocați
  • 60 ml vin alb
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt tocat
  • 200 g parmezan ras (opțional)
  • sare și piper după gust
Una din retetele pe care le regasim in meniurile restaurantelor de lux. O reteta eleganta, perfecta pentru iubitorii fructelor de mare, gustoasa si rapida. O portie pentru 4 persoane se prepara in 25 de minute.