Peste

Creveti in sos Alfredo

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 475 ml lapte
  • 120 g cremă de brânză/ brânză grasă
  • 2 linguri făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri usturoi pisat
  • 240 g mozarella rasă / orice alt amestec de brânzeturi
  • 100 g parmezan ras (opțional)
  • 450 g creveți curățați
  • piper după gust
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 20 minute
  • Timp Total: 30 minute
Creveti in sos Alfredo
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Cu ajutorul unui mixer normal sau al unui blender, combinați laptele, crema de brânză, făina și sarea până se omogenizează.

Într-o cratiță topiți, la foc mic, untul și adăugați usturoiul pisat. Sotați usturoiul aproximativ 1 minut și adăugați peste creveții. Lăsați pe foc 3-5 minute până devin creveții rozalii (nu trebuie să se facă de tot).

Scoateți creveții din cratiță – fără unt și usturoi. În locul lor turnați sosul mai devreme obținut și aduceți-l la fierbere, la foc, mic, amestecând timp de 4 minute și apoi alte 6 lăsând-ul să se îngroașe.

Dați de pe foc și adăugați brânza și parmezanul. Acoperiți și lăsați deoparte timp de 5 minute. Adăugați creveții în sos și lăsați-i acoperiți timp de alte 5 minute.

Se servesc cu ce tip de paste doriți.

Esti un iubitor al fructelor de mare si nu mai sti ce sa gatesti? Foarte simplu!! Incearca deliciosii creveti in sos alfredo si nu te vei mai satura de ei. O masa aspectoasa si delicioasa in doar 30 de minute.