Peste

Crap Umplut

by
Print Friendly, PDF & Email
2 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1,5 kg crap
  • 500 ml vin alb sec
  • 80 g unt
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 3 roşii mici
  • sare
  • Pentru umplutură
  • 200 g ciuperci
  • 150 g miez de pâine
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • 1 căţel de usturoi
  • 20 g unt
  • sare şi piper
  • câteva fire de ceapă verde
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit: o ora
  • Timp Total: o ora si 20 minute
Crap Umplut
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Se curaţa pestele, se spala si se sterge. Se presara cu sare la interior si exterior.

2. Pentru umplutura, se înmoaie pâinea în lapte si apoi se preseaza si se amesteca cu oul batut, ceapa si usturoiul fin tocate. Se taie ciupercile si se soteaza în 20 g unt, cât sa se evapore apa. Apoi se adauga peste pâinea cu ou. Se potriveste gustul de sare si piper şi se amesteca bine.

3. Cu amestecul de mai sus se umple burta pestelui care se pune într-un vas de cuptor uns cu restul de unt. Se pune vinul, se adauga cimbrul si foile de dafin si deasupra pestelui se pun rosiile taiate.

4. Se lasa la cuptor pentru o ora, stropind pestele cu sosul din tava.

Crapul este pestele cel mai iubit printre romani si de accea noi le venim in intampinare cu o reteta de Crap Umplut. Sanatos dar si foarte sanatos,crapul poate fi servit tot timpul anului. Incearca aceasta reteta si nu o sa iti para rau.