Peste

Cod la cuptor in sos de iaurt aromatizat

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 4 bucăți de file de cod
  • 1 și 1/2 lingurițe ulei de măsline
  • 90 g pesmet (sau pâine uscată fărâmițată)
  • 100 g iaurt gras
  • 3 linguri parmezan
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • 1/2 legătură busuioc proaspăt tocat (sau 1 și 1/2 lingurițe busuioc uscat)
  • 2-3 căței de usturoi tocați
  • 1 lămâie mare
  • sare și piper după gust
  • 1/2 linguriță paprika
  • Timp de preparare: 7 minute
  • Timp de gatit: 13 minute
  • Timp Total: 20 minute
Cod la cuptor in sos de iaurt aromatizat
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Preîncălzește cuptorul. Tapetează o tavă cu unt și hârtie de copt.

Într-un bol mic combină uleiul de măsline cu pesmetul.

Într-un bol mediu combinp iaurtul, parmezanul, pătrunjelul, busuiocul, usturoiul pisat, cam 80% din zeama de la lămâie, sare și piper după gust și paprika. Unge cu mixtura de iaurt aromatizat fiecare file de cod în parte, apoi pune deasupra combinația de pesmet și ulei de măsline, pe care trebuie să o presezi cu fundul lingurii, ca să formeze o crustă. Pune bucățile de pește (cu crusta în sus, desigur) în tava dinainte pregătită.

Dă tava la cuptorul încins timp de 12-15 minute (în funcție de grosimea bucăților).

Se servește cu restul de zeamă de lămâie.

Gustos si fara oase, codul este cel mai usor de gatit peste dar si cel mai gatit peste in toata lumea. Cu un gust destul de simplu , dar pe care il poti aromatiza dupa bunul plac. Aceasta reteta iti permite ca in 20 de minute sa pregatesti o masa sanatoasa si foarte gustoasa.