Ciorbe si Supe

Ciorba de Potroace

by
Print Friendly, PDF & Email
7 voturi

INGREDIENTE RETETA

     

  • câteva fire pătrunjel
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 pahar mare smântână pentru dres
  • sucul unei lămâi pentru acrit
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • măruntaiele unui pui
  • ardei iute, după gust
  •  

  • Timp de preparare: 30 minute
  • Timp de gatit: 40 minute
  • Timp Total: o ora si 10 minute
Ciorba de Potroace
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Se curăţă şi se pârleşte carnea, se spală şi se pune la fiert în circa 3 litri de apă rece cu sare. Se ia spuma ori de câte ori apare.

2. Între timp, legumele se curăţă şi se taie sau se trec prin răzătoare, apoi se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc un pic, după care se pun în oala în care fierbe carnea.

3. După ce atât carnea, cât şi legumele sunt fierte, se acreşte cu sucul de lămâie strecurat. Se mai lasă să dea un clocot şi apoi se trage oala de pe foc.

4. Cele două gălbenuşuri se freacă bine cu un praf de sare şi apoi se amestecă cu smântână. Din oala cu legume şi carne se toarnă câte puţină zeamă peste amestecul de ouă şi gălbenuşuri şi apoi cu acest amestec se drege ciorba. În timp ce se toarnă în oală, se amestecă energic. Se aduce ciorba la masă presărată cu pătrunjel şi ardei iute.

Moldova cu a ei bucatarie ne da una dintre cele mai gustoase ciorbite,cea de potroace.Incearca cea mai bună ciorbă de potroace după o reţetă simplă, pe care o poate face oricine. Pofta buna!!