Ciorbe si Supe

Ciorba de Afumatura

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 250 g piept porc afumat
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 100 g fasole păstăi
  • 1 ceapă
  • 500 ml zeamă de castraveţi muraţi
  • câteva fire de leuştean
  • sare
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit: 30 minute
  • Timp Total: 50 minute
Ciorba de Afumatura
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Afumătura se taie cuburi mici care se pun la prăjit fără ulei. După ce toată grăsimea a ieşit, se pun morcovii tăiaţi cuburi mici, ceapa tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi cubuleţe.

2. Se lasă 2-3 minute împreună să se călească la semi-sec şi apoi se pune apă (sau se presară un cub de concentrat diluat cu apă) şi păstăile de fasole și se lasă la fiert.

3. După ce legumele au fiert, se acreşte cu zeama de castraveţi muraţi, se lasă să dea un clocot şi se pune sare, după gust. În mod normal, nu ar mai trebui.

4. Se stinge focul, se presară leuştean şi se lasă 5 minute, după care se serveşte.

Ciorba de afumatura,ciorba cu care bunica ma asteapta mereu cand merg in vizita la ea stiind ca este una din preferatele mele. Acum va impartasesc si voua reteta ca sa va delectati si voi cu o ciorba gustoasa.