Retete cu Legume

Caserola de Conopida

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1 conopidă mare
  • 2 linguri de făină
  • 240 ml lapte
  • 1 ou bătut
  • sare și piper după gust
  • 240 g mozzarella rasă
  • 3 linguri parmezan ras
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gatit: 25 minute
  • Timp Total: 30 minute
Caserola de Conopida
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

  1. Taie conopida în buchețele și pune-le în apă clocotită. Lasă-le la fiert 5 minute. Scurge-le.
  2. Combină laptele cu făina într-un bol mare, adaugă oul bătut, sare după gust (cam 1 linguriță ar fi indicat), piper și jumătate din cantitatea de mozzarella. Pune peste conopida semi-fiartă și amestecă bine.
  3. Pune conopida într-o caserolă care nu lipește. Presară deasupra restul de mozzarella.
  4. Dă la cuptor (pune grilajul cât de sus posibil) pentru 20-25 de minute.
  5. Presară parmezan și pătrunjel deasupra și servește.
"Caserola de Conopida",  excelenta pentru pranz cat si pentru cina. Se prepara rapid, aproximativ 30 de minute si din ingrediente putine si ieftine. O reteta pe care merita sa o incerci chiar daca nu esti fan conopida.