Aperitive

Cartofi Byron

by
Print Friendly, PDF & Email
5 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 3 cartofi albi mari
  • 120 g branza cheddar rasa sau cascaval gras
  • 100 ml smantana grasa
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 90 minute
  • Timp Total: o ora si 40 minute
Cartofi Byron
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200 de grade, curăță cartofii de coajă și șterge apa de pe ei.

Înțeapă fiecare cartof cu o furculiță, ca să se pătrundă mai bine la cuptor.

Dă cartofii la cuptor pentru o oră și 20 de minute, apoi scoate-i din coptor și taie-i pe jumătate pe orizontală.

Folosind o lingură, scobește puțin din mijlocul cartofilor, astfel încât să faci loc pentru crema de brânză. Poți împinge miezul cartofilor spre margini, ca să nu arunci deloc din ei.

Amestecă separat, într-un castron, brânza cheddar rasă și smântâna grasă. Poți adăuga puțin bacon dacă vreo i aromă mai puternică.

Dă la cuptor încă 5-7 minute, până ce brânza se topește și servește cu ceapă verde deasupra, sare de mare și puțin piper sau nucșoară.

Astepti musafiri si in timpul ramas trebuie sa faci si curat? Noi iti sarim in ajutor invatandu-te sa prepari cartofi byron. Deliciosi,cu crema de branza la cuptor si smantana,acestia se prepara in 10 minute si apoi se baga la cuptor pentru inca 90 de minute. Acum poti sa faci curat si sa te gandesti si la un desert.