Ciorbe si Supe

Bors Rusesc

by
Print Friendly, PDF & Email
1 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 1 rădăcină ţelină
  • 2-3 roşii
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 10 păstăi fasole verde
  • 3 linguri de orez
  • 1 litru borş
  • 2 linguri ulei
  • Pentru dres
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • Pentru servit
  • leuştean
  • sare şi piper
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1/2 varză
  • Timp de preparare: 30 minute
  • Timp de gatit: 60 minute
  • Timp Total: o ora si 30 minute
Bors Rusesc
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. În oala de fiert borşul se încinge uleiul şi se pun la călit varza tăiată fideluţă, morcovul, ţelina, sfecla roşie, ardeiul gras. După ce devin translucide, se adaugă fasolea. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 15 minute.

2. După acest timp se adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe şi roşiile. Se lasă 10 minute după care se acreşte cu borşul fiert separat. Se pune şi orezul şi se lasă să fiarbă şi acesta.

3. Între timp, ouăle bătute se amestecă cu smântâna şi, după ce toate legumele şi orezul sunt fierte, se trage oala de pe foc şi se toarnă amestecul de ouă cu smântână, amestecând mereu.

4. Se pune leuşteanul tocat mărunt sau, după gust, pătrunjelul şi se lasă 5 minute înainte de a servi borşul la masă.

Venim in intampinarea dumneavoastra cu o noua reteta delicioasa venita tocmai din infrigurata Rusie.Un bors putin condimentat perfect pentru iernile geroase cand vrei sa te incalzesti si sa mananci ceva bun de tot.