Ciorbe si Supe

Bors de Perisoare

by
Print Friendly, PDF & Email
3 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 500 g carne tocata
  • 1 ou
  • 4 linguri orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapă medie
  • 1 felie rădăcină ţelină
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură ulei
  • 1 litru borş de tărâţe
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 pahar mare smântână
  • sare
  • Timp de preparare: 30 minute
  • Timp de gatit: 35 minute
  • Timp Total: o ora si 5 minute
Bors de Perisoare
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

1. Într-o oală se pun la fiert în 3 litri de apă cu sare şi o lingură de ulei, ceapa mărunţită, morcovul şi ţelina date pe răzătoare şi ardeiul tăiat cubuleţe.

2. Carnea se amestecă cu sare, ou, jumătate din cantitatea de pătrunjel şi 2 linguri orez. Se formează perişoarele care se fierb în oala cu legume. Se pune şi restul orezului şi, după 10 minute, se toarnă borşul dat în clocot separat.

3. Se verifică dacă perişoarele s-au fiert şi se drege cu smântâna. Se mai dă într-un clocot şi se pune restul de pătrunjel.

Zilele trecute am mancat unul din cele mai bune borsuri de perisoare din viata mea.Gustos,cu niste perisoare absolut dementiale incat si in momentul asta ma gandesc la el. Ti-am facut pofta? Incearca reteta pe care noi ti-o oferim si nu o sa iti para rau de alegerea facuta.