Pizza

Blat de Pizza Clasic

by
Print Friendly, PDF & Email
19 voturi

INGREDIENTE RETETA

  • 300 g făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zahăr
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 praf de sare
  •  

  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gatit: 15 minute
  • Timp Total: 25 minute
Blat de Pizza Clasic
PUBLICITATE
PUBLICITATE

PREPARARE RETETA

Amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină. Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra şi lasă la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat. Când a crescut îndeajuns, se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești.

Invata sa prepari un blat de pizza clasic dupa o reteta simpla cu ajutorul careia nu o sa dai niciodata gres. Intr-un timp relativ scurt poti obtine un blat excelent de pizza.